Köket informerar

Skolrestaurangen har fått nya matsalsmöbler, ljudabsorbenter och ny färg på väggarna. Eleverna var med och provade ut stolar under våren.

Mattiderna under hösten är något förändrade. Förra året var det väldigt högt tryck vissa tider. Vissa elever har känt stress vid måltidssituationen, därför har några schemajusteringar gjorts. Alla ska känna att de kan äta klart i lugn och ro utan tidspress.

Köket i Finnerödja lagar 85 portioner och serverar 60 av dem i matsalen. Saltängsskolan serverar 100 portioner, Centralskolan serverar cirka 400 portioner varje dag och har 150 utskick till förskolorna.

Matsedeln förändras något. Vi kommer att servera en vegetarisk rätt som komplement, en dag i veckan. Vid grötdagar kommer vi även att servera soppa. Vi serverar fisk en dag i veckan.

Om ni har synpunkter är ni välkomna till skolrestaurangen och äta lunch och delge kockarna dina synpunkter.

Specialkost serveras till elever av hälsoskäl eller etniska skäl. Blankett för detta finns på kommunens hemsida. Specialkost till barn i förskolan ska ha intyg från BVC.

Uppdaterad av: Ann-Britt Lindahl

Mattallrik