Laxå kommun
Laxå kommun

Skolwebben - edWise

Laxå kommun använder sig av lärplattformen edWise för elevdokumentation (åk1-9). Som vårdnadshavare får du tillgång till ditt barns skriftliga omdömen, betyg samt information från skola, klass eller ämne.

Mentorn för klassen bestämmer när de skriftliga omdömena ska bli synliga för vårdnadshavare.

I edWise kan du göra följande:
1) Se ditt barns omdömen i olika ämnen.
2) Attestera att du läst ditt barns omdömen.
3) Ta del av information som riktar sig till ditt barns klass, skolan eller hela kommunen.
4) Boka utvecklingssamtal
5) Sända meddelanden till de lärare som ditt barn har.
6) Se betyg.
7) Se barnets schema
8) Anmäla frånvaro.

Endast du som vårdnadshavare kan ansöka om ett edWise-konto för att kunna ta del av ditt/dina barns uppgifter. När du ansöker om ett edWise-konto genomförs en automatisk kontroll genom KIR (kommuninvånarregistret). Kontrollen via KIR är till för att säkerställa att endast du som vårdnadshavare får tillgång till uppgifterna. Endast de pedagoger/lärare som behöver informationen om ditt barn i sitt arbete, får ta del av dem. Det innebär att systemet har strikta begränsningar i läs- och skrivrättigheter.

För att skapa användarkonto går du in på www.edwise.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster och klickar på "Ansök om konto för vårdnadshavare" och fyll i uppgifterna. Ditt barns klassföreståndare eller mentor godkänner sedan din ansökan och du får en bekräftelse med inloggningsuppgifter till den e-postadress som du uppgav i ansökan.

Om man har glömt lösenordet/användarnamnet så går man in på www.edwise.se, klicka på ”glömt lösenord”. I rutan ”alternativ epostadress” skriver du din epost-adress. Du får nu ett mejl till din epostadress med en länk. Klicka på länken och välj ett nytt lösenord.

Vid problem så finns det ett supportformulär på Laxå kommuns hemsida eller ring supporten på telefon 0584-47 33 09

Sidansvarig: Ann-Britt Lindahl

Uppdaterad av: Peter Larsson 2016-08-25 15.41

edWise