Laxå kommun
Laxå kommun
  • Test av Viktigt Meddelande - externt Läs mer

Krisberedskapsveckan 2018

Klarar du dig utan el, värme eller vatten?

Välinformerade och engagerade invånare är en viktig tillgång vid en samhällskris. Därför har Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB), startat krisberedskpasveckan. Det är en årlig kampanj tillsammans med bland andra MSB, kommuner, frivilligorganisationer och länsstyrelser.

Krisberedskapsveckan 2017 fick ett bra genomslag. I år, 2018, inträffar krisberedskapsveckan den 28 maj - 3 juni. I samband med årets kampanj skickas en broschyr ut från MSB om kriser, höjd beredskap och påverkanskampanjer till alla hushåll i landet.

Broschyren kommer även att översättas till andra språk och finnas för nedladdning på dinsäkerhet.se. Den kommer att översättas till minoritetsspråken och de vanligaste invandrarspråken. Totalt betyder det följande språk: finska, jiddisch, meänkieli, romska, samiska, somaliska, engelska, spanska, franska, ryska, arabiska, dari, persiska och tigrinska.

Det händer i Laxå kommun

Vid integrations- och arbetsmarknadsenhetens familjedag på Fritidscafét vid Allaktivitetshuset i Laxå, måndag den 28 maj kl. 17.00-21.00, kommer kommunen att finnas på plats och informera om krisberedskap och visa exempel på vad som kan vara bra att ha hemma i en krislåda för att klara sig utan el, värme eller vatten under en vecka.

Kommunen kommer även att informera om krisberedskap via Facebook och här på vår hemsida.

Quiz – För din säkerhet!

Svara på 10 snabba frågor och testa om du har koll på din krisberedskap!länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Personlig checklista

Fyll i uppgifter och ta fram din personliga checklista för vad du bör ha hemma för att klara dig om krisen kommer!länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Läs mer om krisberedskapsveckan 2018 här >>

Sidansvarig: Maria Blomfeldt

Uppdaterad av: Maria Löfving 2018-05-28 13.33