Laxå kommun
Laxå kommun

Feriepraktik i Laxå kommun sommaren 2019

Laxå kommun erbjuder feriepraktik till alla sökande som under 2019 fyller 17 år (född 2002) och är folkbokförda i Laxå kommun. Som 17-åring är du garanterad en feriepraktikplats.

Även du som fyller 16 år under 2019 (född 2003) kan ansöka om feriepraktik, men erbjuds endast feriepraktik i mån av plats.

Totalt antal timmar som erbjuds är 80 timmar/person fördelat på 2-4 veckor och två feriepraktikperioder. Lönen är 55 kr/h inklusive semesterersättning (12 %).

Aktuellt

Nu är fördelningen av platser klara för sommaren 2019. Nedan kan du ta del av inforamtion och blanketter som behövs för din kommande feriepraktikperiod.

Information till arbetsplatser som tar emot feriepraktikanter

Nu är fördelningen av platser för sommaren 2019 år klara. Vi vill tacka Er samt önska lycka till med feriepraktikanterna. Ungdomarna har tagit del av viktig information om vad som gäller under sina arbetande veckor, både vad som gäller rättigheteroch skyldigheter. I skriften "så får barn och unga arbeta" tar du del av viktig information för arbete med barn-och unga. Viktig att lyfta fram är framförallt god introduktion samt att arbetet är handlett. För ungdomar som kommer att arbeta inom barn-och ungdomsverksamhet så har de informerats om att de är skyldiga att lämna in ett utdrag ur belastningsregistret innan de kan börjar att arbeta. Utdraget lämnar de in hos oss och vi meddelar sedan om det är någon som inte har lämnat och alltså inte får påbörja sitt arbete förrens de har inkoimmit med ett uttdrag.

Om det uppkommer strul och misskötsamhet så är det viktigt att dessa först och främst löses på arbetsplatsen och sedan om behov finns så finns vi på Integration- och arbetsmarknadsenheten till hands för att hjälpa till om så behövs.

I fliken höger finns en länk till kostnadsfri handledarutbildning du som kommande handledare med all fördel rekomenderas att ta del av. Utbildningen innehåller delar som förberedelse, att vara handledare samt många goda tips och råd.

Vi kommer i augusti att sända ut en enkät med frågor rör din syn som arbetsplatsrepresentant/handledare på upplägget kring feriepraktiken i syfte att förbättra nästa års kommande upplägg kring feriepraktiken.

Vid eventuella frågor kontakta:

Therese Hellström, 0584-47 33 80, therese.hellstrom@laxa.se

Information om feriepraktiken 2019PDF

Information till dig som erbjudits feriepraktik 2019PDF

Blanketter

Uttdrag ur belastningsregistretPDF

LönekontoanmälanPDF

Intyg för utbetalning av lön utan skatteavdragPDF

TjänstgöringsrapportPDFSidansvarig: Jessica Vidberg

Uppdaterad av: Therese Hellström 2019-06-13 08.49