Laxå kommun
Laxå kommun

Pressrelease

Laxå kommun är nominerade till Miljöstrategipriset
Det är kommunens lokal -och miljöservice som blivit nominerade till tidningen Miljö & Utvecklings Miljöstrategipris för sitt arbete med miljövänlig lokalvård. Laxå kommun använder i stor utsträckning avjoniserat vatten och mikrofiberduk i stället för kemikalier. Laxå kommun är bland de första i Sverige att städa utan kemikalier.

Den 10-11 oktober utses vinnaren på Miljöstrategidagarna i Stockholm.

Kriterierna är; ”tydlig hållbarhetsstrategi som förankrats i ledningen och genomförts på ett föredömligt sätt i relevanta delar av organisationen. Förändringen har gjorts i en befintlig verksamhet och har gett positiva konkreta och mätbara resultat, i form av hårda eller mjuka värden. Arbetet ska kunna vara inspirerande för andra och på så vis ha potential att ge avtryck utanför organisationen.”

I juryn sitter Håkan Wirtén, generalsekreterare för Världsnaturfonden, Ylva Öhrnell, ordförande för Nätverket för Hållbart Näringsliv, NMC, Henrik Ny, universitetslektor på institutionen för strategisk hållbar utveckling vid Blekinge tekniska högskola, Kristina Birath, miljö- och samhällsbyggnadsdirektör, Eskilstuna kommun och Ingar Lindholm, chefredaktör för tidningen Miljö & Utveckling.

http://miljostrategidagarna.se/miljostrategipriset/länk till annan webbplats

http://miljo-utveckling.se/nominerade-till-miljostrategipriset-2018/länk till annan webbplats

Bifogar hur Laxå kommuns lokal –och miljöservice beskriver sitt arbete >>PDF

Kontaktpersoner
Heléne Flyckt, Enhetschef lokal -och miljöservice
Tfn: 070-533 21 57

Hans Traav, Näringslivsstrateg/kommunikatör
Tfn: 072-235 96 60

Sidansvarig: Ann-Britt Lindahl

Uppdaterad av: Ann-Britt Lindahl 2018-09-21 13.52