Pressrelease

Företagsklimatet i Laxå kommun är fortsatt bra

Även i år ligger Laxå kommun mycket högt i Svenskt Näringslivs mätning av företagsklimatet. Betyget för det sammanfattande omdömet från företagen i Laxå kommun blev i år 4,0 vilket är nästan exakt samma som förra året då betyget var 4,02.

• Vi är naturligtvis otroligt glada att det är ett fortsatt gott företagsklimat i Laxå kommun, säger Bo Rudolfsson (KD), kommunstyrelsen ordförande. Det är viktigt för kommuns utveckling att företagen trivs. Under det senaste året har vi bland annat arbetat med skolans attityd till företagande, då vi fått signaler från näringslivet att insatser krävs.
  • Det är inte många kommuner i Sverige som ligger på 4,0 eller över för det sammanfattande omdömet och vi är stolta att tillhöra det gänget säger Hans Traav, utvecklingschef.

Laxå är fortsatt stark tvåa i Örebro län efter grannkommunen Lekeberg. Snittet för Sveriges kommuner är 3,42.

Det sammanfattande omdömet väger en tredjedel i den totala rankingen som meddelas i september av Svenskt Näringslivlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Läs mer om oss i broschyren >>länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Företagsklimat

Hans Traav