Pressmeddelande - Årets städare arbetar i Laxå kommun

Vinnarna i Clean Bright Awards utsedda

Vinnarna i Clean Bright Awards 2019 korades på branschmässan Clean & Facility i Örebro. Förutom Årets städare utsågs Årets vardagshjälte, Årets arbetsledare, Årets framtidslöfte och Årets glansföretag.

Årets Städare
Städare är ett serviceyrke där arbetsuppgifterna varierar mycket beroende på arbetsplats och städuppdragen kan variera från dag till dag. Årets städare är flexibel, tar egna initiativ och kan snabbt lösa problem med allt från smittspridning till golvvård. Årets städare är en person som har kunskap om olika rengöringstekniker, hur man hanterar städmaskiner samt om olika material och rengöringsprodukter. Dessutom kunskap om bra arbetsteknik för att undvika belastningsskador.

Kategoripartner Alliance +

Vinnaren 2019 är Ann-Christin Jalakas, Laxå kommun, lokal- och miljöservice

Motivering: Ann-Christin (Ninna) började som lokalvårdare i Laxå 1984 och har samlat på sig kunskap som hon med glädje delar med sig av. Hon klarar av alla städmaskiner. Hon är fena på golvvård och vet alltid vad som behöver göras, och hur.

Hon har varit en drivande kraft för att modernisera rengöringstekniker, för bättre miljö och arbetsmiljö.

Ninna kan på stående fot ändra sin planering och lösa problem även utanför sitt eget arbetsområde. Med ett leende och en uppmuntrande attityd hjälper hon till med att lösa problem med allt från att förhindra smittspridning, till golvvård eller att ta bort konstiga fläckar. Hon är både klok och intresserad av att hjälpa till.

Uppdaterad av: Ann-Britt Lindahl 2019-10-24 14.22

Bild över pristagare

Alla pristagarna i Clean Bright Awards 2019; från vänster: Paula Puikko, Kundpartner Syd, Ann-Christin Jalakas, Laxå kommun, lokal- och miljöservice, Kundpartner Syd, representerad av vd Peter Rehnström, Agneta Zetterlund, ISS Facility Services och Andreas Ahl, Akka Hemservice Gotland.Foto Axel Grönlund