Pressmeddelande

Nu öppnar Lifvs i Hasselfors

På lördag den 16 januari 2021 öppnar en livsmedelsbutik i Hasselfors. Kl. 12.00 kommer det att vara en officiell invigning med Göran Staaf, etablerinsgchef Lifvs, och Bo Rudolfsson (KD), kommunstyrelsens ordförande i Laxå kommun. (Invigningen är utomhus).

Lifvs har öppet dygnet runt och kunderna handlar i den obemannade butiken med hjälp av en app. Så här skriver Lifvs på sin webbplats: ”Vi driver små livsmedelsbutiker med allt du behöver på ställen där det behövs som mest. Vi har öppet dygnet runt och priserna kan hållas nere eftersom butikerna är obemannade. Istället för att köa i en kassa, scannar du dina varor med telefonen och betalar med ett knapptryck i vår app. Ett enklare och smartare sätt att handla helt enkelt. Att våra butiker dessutom blir lokala små mötesplatser är också bra, och viktigt.
www.lifvs.se Länk till annan webbplats.

• Vi är glada att vi kan öppna en ny butik i Hasselfors. Den har varit efterfrågad och det känns väldigt bra att vi kan tillföra en service till ytterligare en ort som länge har saknat matbutik, säger Göran Staaf.
  • En fantastiskt rolig nyhet för både Hasselforsborna och Laxå kommun. Kommunen ställde sig direkt positiv till etableringen när vi blev kontaktade av Lifvs. Vi hittade snabbt en bra yta centralt i Hasselfors med parkeringsplatser och det gick att ansluta el smidigt, säger Bo Rudolfsson. Det framgick tydligt under arbetet med Hasselfors utvecklingsplan att invånarna önskade sig en butik. Jag ser öppnandet av butiken som ett startskott på en mycket positiv period i Hasselfors historia. Etableringen skapar framtidstro.

Kontaktpersoner:
Bo Rudolfsson (KD), kommunstyrelsens ordförande, tfn 0584-47 31 24 Göran Staff, etableringschef Lifvs, tfn 070-592 4501
Hans Traav, utvecklingschef, tfn 072-235 96 60

Uppdaterad av: Ann-Britt Lindahl