Laxå kommun
Laxå kommun

Medier

Låna här och lämna där!

De som lånar böcker och andra media på biblioteken i Örebro län har nu möjlighet att lämna tillbaka det man lånat på vilket bibliotek som helst i länet. Tänk på att det tar några dagar extra för det lånade att nå hembiblioteket.

Nyhetsservice

Vill du veta vilka nya böcker biblioteket köper inom ditt intresseområde eller av din favoritförfattare? Anmäl att du vill ha nyhetsservice och lämna din e-postadress så får du e-post varje gång vi köper in något nytt inom ditt favoritområde.

Böcker

  • Skönlitteratur på svenska samt ett mindre antal på andra språk, främst finska, engelska,  tyska.
  • Facklitteratur
  • Storstilsböcker (skönlitteratur)
  • Lättläst - LL, (skönlitteratur och fakta)

E-böcker

Läs mer

Talböcker

Jämför beskrivningen av talböcker med beskrivningen av ljudböcker.
Talböcker finns numera endast på DAISY-skivor, ett specialformat som kräver en särskild spelare om man vill kunna utnyttja alla funktioner. I vissa fall räcker det med en cd-spelare som klarar mp3-format.
Talböcker är till för personer med synskada, läs- och skrivsvårigheter eller annat funktionshinder som gör det svårt att läsa text i tryckta böcker.
Mer information finner du hos Myndigheten för tillgängliga medier MTM.


DAISY-spelare: Biblioteket har ett mindre antal DAISY-spelare till utlån.


DAISY i dator: Ett läsprogram behövs för att läsa en talbok i dator. Programmet kan laddas ned från Myndigheten för tillgängliga medier. Programmet är gratis.


DAISY i mobilen: En app för smartphones som heter Legimus, du kan lyssna på dina böcker när du vill. Appen och hemsidan har samma namn.

För dig med dyslexi eller annat läshinder finns hemsidan Legimuslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Här hittar du ljudböcker och inläst kurslitteratur.


Egen nedladdning
Är du berättigad att låna talböcker och intresserad av att ladda ned böcker på egen hand. Hör av dig till Laxå bibliotek för mer information.

Ljudböcker

Ljudböcker finns på CD och ett mindre antal böcker i mp3-format.
Dessa ljudböcker är till för alla låntagare!

Online-ljudböcker

Läs mer

Tidningar och tidskrifter

Biblioteket tillhandahåller 5 dagstidningar och 2 kvällstidningar. Dessa tidningar läser du på biblioteket. De sparas en månad.
Biblioteket tillhandahåller cirka 70 tidskrifter. Senaste numret läser du på biblioteket. Tidigare nummer kan du låna hem i 14 dagar.

Tidningar och tidskrifter

Läs mer

Databaser

Läs mer

Sidansvarig: Regina Wängdahl

Uppdaterad av: Ann-Britt Lindahl 2017-10-09 15.39

Bild Tidskriftscollage

Kontaktuppgifter

Postadress:
Laxå kommun
Laxå bibliotek
695 80 Laxå

Besöksadress:
Postgatan 13, Laxå

Tfn: 0584-47 31 96
Fax: 0584-47 31 82