Laxå kommun

Medier

Låna här och lämna där!

De som lånar böcker och andra media på biblioteken i Örebro län har nu möjlighet att lämna tillbaka det man lånat på vilket bibliotek som helst i länet. Tänk på att det tar några dagar extra för det lånade att nå hembiblioteket.

Böcker

  • Skönlitteratur på svenska samt ett mindre antal på andra språk, främst finska, engelska,  tyska.
  • Facklitteratur
  • Storstilsböcker (skönlitteratur)
  • Lättläst - LL, (skönlitteratur och fakta)

E-böcker

Läs mer

Talböcker

Talböcker är till för personer med synskada, läs- och skrivsvårigheter eller annat funktionshinder som gör det svårt att läsa text i tryckta böcker. Talböcker finns på DAISY-skivor som kräver en särskild spelare om man vill kunna utnyttja alla funktioner. I vissa fall räcker det med en cd-spelare som klarar mp3-format. Mer information finner du hos Myndigheten för tillgängliga medier MTM.


DAISY-spelare: Biblioteket har ett mindre antal DAISY-spelare till utlån.

För dig med dyslexi eller annat läshinder finns hemsidan Legimus Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Här hittar du ljudböcker och inläst kurslitteratur. Legimus finns också som app som du kan ladda ner till din mobil eller surfplatta.


Egen nedladdning
Är du berättigad att låna talböcker och intresserad av att ladda ned böcker på egen hand. Hör av dig till Laxå bibliotek för mer information.

Ljudböcker

Ljudböcker finns på CD och ett mindre antal böcker i mp3-format.
Dessa ljudböcker är till för alla låntagare!

Tidningar och tidskrifter

Biblioteket tillhandahåller sex dagstidningar/kvällstidningar. Dessa tidningar läser du på biblioteket. De sparas en månad.
Biblioteket tillhandahåller cirka 70 tidskrifter. Senaste numret läser du på biblioteket. Tidigare nummer kan du låna hem i 14 dagar.

Databaser

Läs mer

Sidansvarig: Regina Wängdahl

Uppdaterad av: Regina Wängdahl

Bild Tidskriftscollage

Kontakt:

Besöksadress:
Postgatan 13, Laxå

Telefon: 0584-47 31 96
Fax: 0584-47 31 82

E-post: biblioteket@laxa.se