Translate

Translate

Kontakta oss

Kontakta oss

Finska

Finska

Laxå kommun

Om Cookies


Se hur den här webbplatsen använder kakor.

Vi använder kakor för att webbplatsen ska fungera bättre för dig som besökare. Vi använder dem också för att samla in statistik som kan hjälpa oss att förbättra webbplatsen.

En kaka är en liten textfil som webbplatsen begär att få spara på din dator. Kakan ger dig som besökare tillgång till olika funktioner. Den ger också oss statistik över hur du och andra besökare använder webbplatsen.

Om du inte vill använda kakor kan du stänga av det i din webbläsare. Hur du gör beror på vilken webbläsare du använder. OBS! den funktionella går ej att stänga av.

Det finns två typer av kakor:

  1. En permanent kaka ligger kvar på din dator under en bestämd tid.
  2. En sessionskaka lagras tillfälligt i datorns minne under tiden en du är inne på en webbsida. Sessionskakan försvinner när du stänger din webbläsare.

Sitevision

Sitevision är vårt webbpubliceringsverktyg, vårt CMS.

JSESSIONID är en sessionskaka som används av webbplatsen för att identifiera inloggade användare och ge korrekta behörigheter. Kakan skapas av webbservern Tomcat för att knyta användaren till en session. Sessionen används sedan av Sitevision till en mängd olika saker knutna till användaren. Sessionskakan används endast av Sitevisioninstallationen.

SiteVisionLTM är en kaka som sätter lastbalanserarna för att hålla ordning på vilken bakomliggande server som klienten ska adressera.

Sidansvarig: Jan-Åke Karlsson

Uppdaterad av: Jan-Åke Karlsson