Laxå kommun
Laxå kommun

Bredband

Bredband byggs ut i allt större utsträckning så att så många medborgare som möjligt ska ges möjlighet till att få snabb och effektiv uppkoppling.


Bredband via fiber

Fastighetsägare i Laxå, Hasselfors och Finnerödja tätorter har möjlighet att ansluta sin fastighet till bredband via fiber. Denna utbyggnad har skett på kommersiell grund. Är du intresserad av att ansluta din fastighet? Intresseanmälan sker via Öppen fiberlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Nu fortsätter utbyggnaden när det gäller fiberbredband på Laxå kommuns landsbygd.

Genom lokala grupper har denna utbyggnad kunnat genomföras i Davidstorp, Röfors/Brunnsnäs och Tived. Finansieringen sker även nu med hjälp av bland annat EU-stöd. Men det krävs även egen insats av de enskilda fastighetsägarna. Mer information om hur ansökan om stöd ska tas fram finns på Jordbruksverkets hemsida.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

För mer information läs gärna Länsstyrelsens nyhetsbrev om bredband på landsbygden.

Information från länsstyrelsenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster


Bredband via ADSL

Samtliga telestationer i Laxå kommun är utbyggda för ADSL-bredband. Kontakta någon av bredbandsleverantörerna för att få information om vilken överföringskapacitet just du kan få och för att göra din beställning!

Nätägaren Skanova har installerat allt som behövs för att ADSL ska kunna levereras och den som idag ringer och beställer ett abonnemang bör kunna komma igång inom sju arbetsdagar. Har man gjort sin beställning tidigare torde det gå något fortare. Det finns några saker som kan hindra enskilda kunder från att få bredband efter utbyggnaden.

Sidansvarig: Anna Eriksson

Uppdaterad av: Anna Eriksson 2020-03-26 15.49

Kontaktuppgifter

Anna Eriksson, samordnare
E-post till Anna Eriksson
Tfn: 0584-47 31 02