Translate

Translate

Kontakta oss

Kontakta oss

Finska

Finska

Laxå kommun

Kollektivtrafiken

Region Örebro län är regional kollektivtrafikmyndighet i Örebro län och har ansvar för all kollektivtrafik inom länet.

Busstrafiken bedrivs inom varumärket Länstrafiken Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Örebro och tågtrafiken inom varumärket Tåg i Bergslagen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. (TIB). Som ett komplement till den regionala kollektivtrafiken erbjuder Laxå kommun Nattrafiken från Örebro på helgerna.

Länstrafikens webbplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. hittar du tidtabeller samt kartor som visar bussarna linjesträckning och var hållplatserna finns. Du kan också få information och planera din resa på Resrobot Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Du kan köpa din biljett på flera olika sätt beroende på vilken biljett du önskar köpa. Du kan köpa biljetter i Länstrafikens webbshop Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., i Länstrafikens app, ombord på bussen eller hos ett försäljningsombud.

Laxå Spelbutik på Centrumtorget är Länstrafikens försäljningsombud i Laxå kommun. Hos Laxå Spelbutik kan du köpa biljetter och få hjälp med enklare frågor. Telefonnummer till Laxå Spelbutik är 0584 - 100 69.

Du kan resa mellan en bostadsadress och närmaste utsedda närtrafikhållplats. I Laxå är dessa järnvägsstationen, Postgatan (Centrumtorget) och vårdcentralen (Hållplats Laxå sjukhem).

Länstrafikens webbplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. kan du läsa om hur Närtrafiken fungerar, när du kan åka samt hur du bokar.

Du kan också åka mellan närtrafikhållplatsen och utvalda besöksmål som till exempel Tivedens nationalpark. På Länstrafikens webbplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. finns en lista på bland annat de utvalda besöksmålen i Laxå kommun.

Resecentrum i Laxå trafikeras av flera tågoperatörer och det finns goda möjligheter för skol- och arbetspendling. Du kan få information om tågavgångar och planera din resa på Resrobot Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Där finns alla tidtabeller samlade för alla tåg, bussar, flyg, tunnelbanor och spårvagnar i landet. Eller så söker du information på någon av tågoperatörernas webbplats eller app.

Tips för Tivedenturister. På vardagar går det att åka tåg till och från Laxå samt kombinera det med Närtrafik Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. till och från turistboende i Tiveden Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Serviceresor, som omfattar Färdtjänst, Riksfärdtjänst och Sjukresor, är ett komplement till linjelagd busstrafik och anropsstyrd närtrafik.

Färdtjänst är anpassad för dig som har funktionsnedsättning eller särskilda behov. För att få resa med färdtjänst behöver du ha ett giltigt färdtjänsttillstånd. Det är Region Örebro län som hanterar och utfärdar färdtjänsttillstånd. På Länstrafikens webbplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. kan du få information samt göra en ansökan.

Riksfärdtjänst är också anpassad för dig som har funktionsnedsättning eller särskilda behov men ska resa utanför Örebro län. Du behöver ansöka inför varje resa. Det är Region Örebro län som hanterar och utfärdar färdtjänsttillstånd. På Länstrafikens webbplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. kan du få information samt göra en ansökan.

Du som är folkbokförd i Örebro län erbjuds kostnadsfria resor till och från vårdbesök. Sjukresan sker i direkt anslutning till och från vårdbesöket och din folkbokföringsadress. På 1177.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. kan du få information om sjukresor. På Länstrafikens webbplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. finns det också information om sjukresor.

Subventionerad taxiservice från Örebro på helgnätter.

Läs om nattaxi här!

Sidansvarig: Jessica Vidberg

Uppdaterad av: Hans Traav