Translate

Translate

Kontakta oss

Kontakta oss

Finska

Finska

Laxå kommun
Bild på kille med sin skateboard.

Barn och unga

Alla mår dåligt ibland. Man kan inte alltid vara glad och man behöver tillåta sig själv att känna det man känner. Ibland fungerar inte livet som man vill. I perioder kan man uppleva att man saknar självförtroende eller tillit till att saker och ting kommer att lösa sig på det sätt man önskar.

Ibland kan det vara bra att få prata med någon för att få stöd och hjälp. Om du känner att du inte mår bra får du här en del tips om vart du kan vända dig för att få stöd och hjälp.

Har du behov av akut hjälp?

Har du en oro över ett eller flera barn
Har du en oro gällande ett eller flera barns psykiska och/eller fysiska hälsa så kan du här via vår e-tjänst göra en orosanmälan till Socialtjänsten i laxå. Denna hanteras under kontorstid mellan 08:00 – 16:30 vardagar. Om din oro är av akut karaktär och inte kan avvakta till nästa vardag, så ombeds du kontakta socialjouren på telefonnummer 019-21 41 05 eller 112 vid akut fara.

https://minasidor.laxa.se/orosanmalan Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Här finns telefonnummer som du kan ringa till om du upplever att du behöver akut hjälp vid psykisk ohälsa för barn eller unga.
Vänd dig hit när det är akut.

Verksamheter för hjälp och stöd

För dig som bor i Laxå kommun finns flera olika verksamheter som kan hjälpa dig. Vet du inte vem du ska kontakta kan vi på individ- och familjeomsorgen hjälpa dig att hitta rätt. Oss når du genom kommunens växel, tfn: 0584-47 31 00.

Länk till mer information om vad du kan få hjälp med hos socialtjänsten.

Sidansvarig: Annette Gustafsson

Uppdaterad av: Jan-Åke Karlsson